Datolyamártás

Az ország egy részén datolyapálmafa ültetvényekkel találkozhatsz, melynek gyümölcsét előszeretettel fogyasztják, hiszen a helyiek ízvilágának megfelelően rendkívül édes ez a finomság. A desszertekben leginkább gyümölcsöket, szirupokat és mézet használnak. A helyben termesztett áru zamatos íze persze semmihez nem fogható. Végy egy adag datolyát és készítsd el ezt a desszertet, amivel belekóstolhatsz Tunézia gasztronómiájába. 

A tunéziai háziasszonyok mindig készen állnak a vendégfogadásra. Vendégként pedig szinte biztos, hogy teli hassal távozol majd a háztól. A kínált ételt illik elfogadni és megkóstolni. Elismerésed pedig a helyi szokásoknak megfelelően ujjaid megnyalásával fejezd ki, jól látható módon. 


Olvasd el mielőtt belevágsz...

  • Egészséges alapanyaggal dolgozol: a datolyát könnyen lebontja a szervezetünk, így nem hizlal, valamint enyhíti a másnaposságot
  • Érdemes a dara főzőséhez is mandulatejet használni, de más növényi tejet is választhatsz
  • Kakaópor helyett hozzákeverhetsz 2 evőkanál karamell szószt is

.