Első hallásra biztosan te sem gondolnád milyen egyszerű ám de nagyszerű étel az olasz bruschetta. Igazán ízletes, annak ellenére, hogy csak pár hozzávalóval kell készülnöd. Ezt a Toszkána déli részéről származó előételt Itália akár összes éttermében fogyaszthatod. Mára alapja minden esetben a jó minőségű kenyér (melyet örömmel nassolnánk önmagában is). Ez kissé ellentmondásos (de utal a jelenlegi fogyasztói társadalomra...), hisz korábban a szegények pont a lejárt szavatosságú pékáru újra hasznosítására találták fel ezt az ételt.
A másik kulcs fontosságú hozzávalód az olaj, melyet nem szabad, hogy elnyomjon a fokhagyma íze. Ezt nem egyszerű kontrollálni, hiszen ez utóbbi rendkívül intenzív. Részemről jöhet a durván fokhagymás változat is, de ha te ezt nem erőltetnéd, akkor csak a kenyér egyik oldalát dörzsöld be vele. :) Az étel titka a kenyér előkészítésében és grillezésében rejlik. A feltét számtalan variációban kombinálható, válassz te is kedvedre. A mi kedvencünk a mozzarellás- paradicsomos.