Grill Bruschetta

2020.03.01

Első hallásra biztosan te sem gondolnád milyen egyszerű ám de nagyszerű étel az olasz bruschetta. Igazán ízletes, annak ellenére, hogy csak pár hozzávalóval kell készülnöd. Ezt a Toszkána déli részéről származó előételt Itália akár összes éttermében fogyaszthatod. Mára alapja minden esetben a jó minőségű kenyér (melyet örömmel nassolnánk önmagában is). Ez kissé ellentmondásos (de utal a jelenlegi fogyasztói társadalomra...), hisz korábban a szegények pont a lejárt szavatosságú pékáru újra hasznosítására találták fel ezt az ételt. 

A másik kulcs fontosságú hozzávalód az olaj, melyet nem szabad, hogy elnyomjon a fokhagyma íze. Ezt nem egyszerű kontrollálni, hiszen ez utóbbi rendkívül intenzív. Részemről jöhet a durván fokhagymás változat is, de ha te ezt nem erőltetnéd, akkor csak a kenyér egyik oldalát dörzsöld be vele. :) Az étel titka a kenyér előkészítésében és grillezésében rejlik. A feltét számtalan variációban kombinálható, válassz te is kedvedre. A mi kedvencünk a mozzarellás- paradicsomos. 


Olvasd el, mielőtt hozzáfogsz...

  • Az ízletes bruschetta titka a baguette előkészítésében rejlik, így ha teheted a kertedben grillezd ezt a finomságot 
  • Érdemes időt szánni a friss bazsalikom és oregánó beszerzésére, hidd el nagy a különbség
  • A feltét bármi lehet, amit csak szeretsz: garnéla, sonka, szalámi vagy vega hozzávalók. Készíts több félét! 
  • A jó minőségű olaj bár drága, de hálásak lesznek vendégeid a bársonyos ízvilágért  

      .