Házi Praliné

2021.02.17

/ÉTCSOKOLÁDÉ GANACHE PÁROSÍTÁSAKÉNT AJÁNLOM/  

Ha tudsz karamellt készíteni, akkor már csak pár lépés választ el a finom házi praliné megvalósításától. Végy egy keveset a kedvenc magvaidból és már kezdheted is. A praliné krém felhasználása nagyon sokoldalú. Én most mandulát használok fel alapként. 

Hozzávalók

  • 30 g cukor
  • 60 g egész mandula
  • 20 g étcsokoládé

Elkészítés

  • A mandulát pirítsuk meg egy serpenyőben, tegyük félre.
  • A cukrot karamellizáljuk egy serpenyőben. A karamellizálásról külön videót találsz, vigyázz, hogy ne égjen meg a cukor.
  • Forgassuk át a mandulát a karamellben, terítsük ki egy sütőpapírra és várjuk ki míg megdermed.
  • Aprítóban őröljük krémesre.
  • Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét és őröljük tovább.
  • Habzsákba töltve pihentessük felhasználásig.